Khamis, September 30

5H/4M - BELAJAR MENGIRA PART#3

Seawal 6.45pagi.. trekking ke tempat melihat burung


Barisan MNS Hornbill Conservation Volunteer Programme.. Sesi S12

Candid oleh Juruphoto

Mencari tempah shot yang terbaik..

Menu malam - Ikan Baung & Toman goreng garing.. makan dengan sambal kicap kipas udang asam limau... perhhhhh... tidak terkata.. ada pula ulam..

Kali terakhir berjumpa Abg Din pada tahun 1994... 

Menu pagi... lepas pergi trekking

Visit Kg Orang Asli

Burung yang kami kira.. spesis yang agak "rare"

tengah menunggu burung 

Bersama kordinator Program : Terre.. di Kg Tebang..

5H/4M - BELAJAR MENGIRA PART#2

MNS Hornbill Conservation Volunteer Programme.. kesempatan program ini saya juga sempat membuat kajian tentang Solar Panel saya.. memang cukup untuk menerangkan kami di malam yang gelap gelita.. membuatkan kerja-kerja memasak begitu mudah sekali.. dengan adanya Solar Panel  Controller .. saya boleh "chaging" VX-7R dengan sempuna walaupun agak  slow dengan bantuan 2 keping solar panel bersaiz 8"x12".. 

Dan saya percaya ianya amat sesuai untuk peminat2 QRP.. Yeasu FT917ND terutama bila outing agak lama... atau boleh dipakai dirumah.. "Electric Free"

# rindukan Yeasu FT917ND.. tabung ayam tak penuh lagi.... :D

Selasa, September 28

5H/4M - Belajar Mengira Part#1

MNS Hornbill Conservation Volunteer Programme.. memang best..memang layan... memang layan... i'allah tahun depan nak pergi lagi..







Khamis, September 23

5H/4M - Belajar Mengira

Luar Kawasan 24hb-28hb Okt 2010 - Belajar Mengira
Satu program CSR.. bersama2 rakan di Kg Tebang, Pos Chiong, Tasek Temenggor.

Selasa, September 21

sempoi..

Tabung ayam tak penuh lagi... ada barang baru plak...
The Opek HVT-600 is the economical solution to HF/VHF/UHF operation. 
To change the operation band you simply move the jumper. 
This antenna can be set to operate on any one of these bands:  
80, 40, 30, 20, 15, 17, 12, 10, 6 or 2 meters plus 440 MHz! 
Power capacity is 200 watts.

Isnin, September 20

30hb Okt ke Melaka

Nak try kayuh malam plak di melaka.. pastinya VX-7R akan menemani ku nanti.. disamping gang2 beskal yang ada callsign

Khamis, September 16

Sebentar disini

Tahun ini mengambil keputusan mengambil gambar family di Masjid Kuala Dal, Kuala Kangsar. Masjid yang sungguh unik..

Isnin, September 13

Nagis


Model : YAESU FT DX 9000


p.s.. siapa nak bagi@hadiah pada saya.. amat-amat dialu-alukan..

Memang tak mampu



Siapa ada/guna kat Malaysia.. Teringin nak Pusing knobnya.. 


Systemnya macam tu... patutlah..



Kona Abra Cadabra.. patut lah best... tapi tak mampu... gaji kecik je

Kembali Bertugas Hari ini

Kembali Bertugas Hari ini.. esok bercuti balik.. hingga ahad depan.. kepada yang masih bercuti. selamat bercuti.. kepada yang telah bertugas... teruskan usaha anda...

Rabu, September 8

Jumaat, September 3

Khamis, September 2

Hajat Tak sampai

Hajat Tak sampai raya ke-2 nie.. lepak2 dengan kawan2 untuk DXing dgn QRP set ini... i'allah set ke-2 ini akan  lewak skit memandangkan Tabung Ayam yg telah penuh ini terpaska digunakan untuk benda yang lain..

Yang pasti.. I'allah.. akan ku milikimu nanti...

Rabu, September 1

Abra Cadabra

Mula-mula susah nak sebut Abra Cadabra .. namum selepas dapat ujipandunya... perhhh.. memang menawan ... tapi tak mampu dimiliki...