Rabu, April 30

Bersediakah Anda.. update nota

Tarikh 24hb Jun 2008 pastinya tarikh keramat bagi Rakan-Rakan SWAL. Ianya langkah kedua untuk mendapat AA setelah langkah Pertama Menghatar Borang RAE ke MCMC. Mesti diingat.. betulke borang tersebut diisi selengkap-lengkapnya? dikepil ke wang pos sebanyak RM50.00..?? salinan k/p?.. tapi saya percaya ramai 9M & 9M yang membantu pada langkah pertama.

Next step.. persiapan untuk RAE.. dah bersedia ke???... saya cuma nak share pengalaman saya menghadapi RAE... Dulu saya hantar Borang Dulu.. lepas tu baru nak cari-cari nota-nota.. tak de kawan-kawan radio amatur pun masa tu... tak kenal siapa pun... cuma baca kat internet je... Nasib baik di IRC ada buku pasal amatur radio.. bolehlah baca-baca skit-skit.. Tak pernah pun dengar orang berQSO...

Nak jadi rezeki, jumpa Pak Lop 9W2SLJ dan 9W2HMI... barulah dapat mendengar orang berQSO.. yang paling tak boleh lupa.. jumpa Abg Hazli di depan Balai Bomba Pengkalan.. hanya saya dah Abg Hazli tahu je... hahahahaha TK208 ada sejarahnya..

Pak Lop 9W2SLJ yang mengendalikan kelas persiapan di Dewan Asby di Ipoh.. baru saya bertapa hebatnya Radio Amatur nie.. Dari situ.. saya tidak berpaling.. meneruskan niat saya dengan hobi yang baru ini.. Walaupun baru setahun memiliki AA..

Moral POST ini..ialah.. tidak semesti anda pandai QSO.. anda boleh lulus RAE.. banyakkan membaca nota-nota... terutama pasal teknikal.. banyak soalan keluar masa saya ambil RAE dulu... dan kesempatan ini juga saya akan uploadkan nota-nota padat untuk rujukan kepada yang berminat.. bukan pe.. nak senangkan rakan-rakan SWAL yang nak menghadapi RAE.. nota-nota padat saya siapakan dalam 4 muka.. tapi waktu dan masa.. saya tak sempat check nota-nota tersebut.. i'allah dalam masa terdekat ini saya akan lengkapkannya..
4 ulasan:

 1. Bukan setakat SWAL shj... yang dah ada AA pun boleh mendapat manfaat dari nota anda :) Terima kasih.

  p.s
  Pembetulan ejaan boleh? ;)

  BalasPadam
 2. bacalah... membantu neh :D

  BalasPadam
 3. memang berguna buat SWL yang akan mengambil peperiksaan. terima kasih.

  BalasPadam